Меню
Количка

NOVA RESIN CIMENT - Композитен цимент - 11гр

NOVA RESIN CIMENT - Композитен цимент - 11гр
69.14 лв.
 • Наличност: В наличност
 • Производител: IMICRYL
 • Кат. номер: 2011
Доставка до 24 часа
Преглед и плащане
Безплатна доставка над 100 лв.
Безплатно връщане (при рекламация)
14 дни срок за връщане

Двойно полимеризиращ самоадхезивен  цимент Nova Resin Cement

Описание:

R&D Series Nova Resin Cement е самоадхезивен, самополимеризиращ и фото полимеризиращ резин цимент на база смоли.  Предназначен за циментиране на индиректни, изработени от високоякостни керамични, композитни, металокерамични и метални реставрации. Когато се използва R&D серия Nova Resin Cement, не се изискват допълнителни бондинг агенти. Двойната automix спринцовка позволява директно нанасяне на цимента във реставрацията.

Предназначен за употреба само от стоматолози по препоръчаните показания.

Състав:

Матрицата се състои от диметакрилати и киселинни акрилати. Пълнителят (над 70% w / w) е бариево стъкло, силициев диоксид, флуороалуминиев силикат, каталисти и стабилизатори.

Предимства:

 • Няма нужда от етцване
 • Няма нужда от бонд или други адхезиви за емайл и дентин
 • Двойна спринцовка за автоматично смесване, за последователно смесване и лесно нанасяне, спестяващо време директно нанасяне (две смесителни канюли за автоматично смесване или ръчно смесване), без нужда от активиране на капсули, постоянно съотношение на сместа)
 • Лесно отстраняване на излишния материал • Отлични стойности на свързване
 • Перфектна рентгеноконтрастност
 • Високо и дългосрочно освобождаване на флуорид
 • Ниска дебелина на покритието, осигуряващо по-здраво прилягане на възстановяването
 • Универсални, бели (опак), прозрачни цветове
 • Бактериостатичен ефект
   

Индикации за приложение:

 • Проектиран за много видове циментиране, включително циментиране на непреки възстановявания;
 • Метал и металокерамика (инлей, онлей, корони, мостове, ендодонтски щифтове)
 • Високоякостна чиста керамика: циркониев оксид, литиев дисиликат, алуминиев оксиден керамичен материал (корони, мостове, ендодонтски щифтове)
 • циментиране на ендодонтски фиброкомпозтни щифтове
   

Противопоказания:

където препарацията осигурява адекватна ретенция
Ако се знае, че пациентът е алергичен към някоя от съставките на серията R&D Nova Resin Cement
Като цяло, R&D серията Nova Resin Cement не трябва да се прилага върху открита пулпа или дентин, който е близо до пулпата.
 

Приложение:

1) Премахване на временното възстановяване и цялостно почистване на кавитета.

Отстранете евентуалните остатъци от временния цимент от кавитета или препарацията с полираща четка и почистваща паста без масло и флуор. Изплакнете с водa. След това леко подсушете с въздух. Избягвайте пресушаване. Почистването със спирт може да доведе до пресушаване на дентина.

2) Изпробвайте реставрацията.

След това може да се провери цвета и прилягането на реставрацията.

От съществено значение е да се осигури надеждна изолация от зоната на работа с например памучни ролки или слюносмукател.

3) Почистване и предварителна обработка на реставрацията Стъклокерамика с висока якост

a) етцване с 5% флуороводородна киселина за 20 секунди. За всички останали продукти спазвайте инструкциите на производителя.
б) Изплакнете внимателно възстановяването с воден спрей и подсушете с въздух.

в) Нанесете силанизиращия агент върху предварително обработените повърхности с четка или микрочетка и го оставете да реагира за 60 секунди. Впоследствие разпръснете силанизиращия агент със силна струя въздух.

ЗАБЕЛЕЖКА:

За да се постигне надеждна връзка, не етцвайте циркониевия оксид и повърхностите от неблагородни метали с фосфорна киселина.
Замърсяването със слюнка, кръв или вода трябва да се избягва по време на цялата процедура.
В случай на замърсяване трябва да се повтори цялата предварителна обработка на възстановяването.
 

4) Прилагане на R&D Series Nova Resin Cement®

За всяко приложение поставете нов накрайник за автоматично смесване върху двойната шприца. Екструдирайте R&D серията Nova Resin Cement от шприцата и нанесете желаното количество директно в реставрацията. Смесеното количество цимент в канюлата след употреба изсъхва и играе ролята на уплътнение. (Заменете с нова канюла непосредствено преди следващата употреба.)

5) Поставяне на реставрацията и отстраняване на излишния цимент

а) Самополимеризиране

Поставете реставрацията и я задръжте на място, като упражнявате равномерно налягане. Отстранете незабавно излишния материал с микроапликатор / четка / пяна / пелети / зъбен конец или скалер. Уверете се, че отстранявате излишния материал навреме, особено в области, до които е трудно да достигнете (проксимални или венечни).

б) Фотополимеризиране за залепване на излишния материал или ускоряване на процеса на втвърдяване (техника на четвъртините, посочена за случаи с до два абатмънта = мостове от 3 до 4 единици).

Време за работа и втвърдяване

Времето за работа и втвърдяване зависи от околната температура.

Работно време 2 мин. +- 30 сек.  при (23 ° C )

Време за втвърдяване 4 мин. +- 20 сек. (23 ° C) (освен работно време)

Поставете реставрацията и я фиксирайте / задръжте на място, като оказвате равномерен натиск. Излишният материал се втвърдява със светлина за полимеризация (приблизително 650 mW / cm2) в продължение на 1 секунда на четвърт повърхност (мезио-орална, дисторална, мезио-букална, дисто-букална) на разстояние около 0–10 mm. Впоследствие може лесно да се отстрани с помощта на скалер. Уверете се, че сте отстранили излишния материал навреме, особено в зони, до които е трудно да достигнете (проксимални или гингивални полета). След пълно втвърдяване отстраняването на излишъка може да бъде трудно в тези области. Впоследствие, светнете отново всички циментови съединения за 20 секунди ( с приблизително 1.200 mW / cm2) за окончателна полимеризация.

ЗАБЕЛЕЖКА: Както при всички композити, R&D серията Nova Resin Cement се инхибира от кислорода. Това означава, че повърхността на слоя не полимеризира по време на втвърдяването, тъй като влиза в контакт с атмосферния кислород. За да се избегне това, препоръчваме покриването на марджините на възстановяването с глицеринов гел / въздушен блок. Веднага след отстраняване на излишъка. След пълната полимеризация глицериновият гел / въздушен блок се изплаква с вода.

6) Финиране и полиране завършената реставрация

Финирайте с полиращи ленти в проксималните области.
Проверете оклузията и при нужда коригирайте
Полирайте маргините с гумичка за полиране
 

1
false
false
true
Remove
Change
tr
false